Toyota Prius Plug-in is officieel

Toyota Prius Plug-in
De Toyota Prius-familie krijgt uitbreiding: de Prius Plug-in Hybrid. Op de IAA in Frankfurt debuteert deze plug-in hybride.

Toyota noemt de Prius Plug-in Hybrid de eerste plug-in hybride voor massaproductie, daarbij even voorbijgaand aan het feit dat de Opel Ampera en Chevrolet Volt al gewoon te koop zijn.
De eerste of niet, het gemiddeld verbruik van de Prius Plug-in Hybrid is 2,2 l/100 km, wat gelijkstaat aan een CO2-uitstoot van 49 g/km. Als het accupakket leeg is, neemt de 1,8-liter Full Hybrid aandrijflijn het over. Het kentekengewicht blijft onder 1.400 kilogram.
Toyota heeft wereldwijd een vloot van 600 auto's ingezet voor het testen van het Plug-in platform. Elf van die auto's bevinden zich in Nederland.
Toyota zal op een later tijdstip meer informatie prijsgeven over de auto, waaronder leaseprijs, actieradius en introductiedatum. Op 15 september kan het grote publiek op de IAA in Frankfurt kennismaken met de zuinigste Prius tot nu toe.

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (116) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum