Toyota Mirai rijdt recordafstand met tank waterstof

Meer dan 1.000 km

Toyota Mirai

Toyota heeft in Frankrijk een recordpoging gedaan met de Mirai. Met succes, want het merk reed de langste afstand die ooit met een waterstofauto op één tank is gereden.

Toyota geeft voor de nieuwe Mirai normaal gesproken een actieradius van rond de 650 kilometer op, maar wie echt gaat 'hypermilen', kan er kennelijk nog aardig wat meer bereik uit trekken. Dat bleek wel tijdens een recordpoging in Frankrijk. Afgelopen woensdagochtend vertrok de Mirai in alle vroegte vanuit Orly, net onder Parijs, vanwaar de rit op de lokale wegen rond Parijs werd vervolgd. Vier heren wisselden elkaar af en uiteindelijk kwamen ze tot 1.003 km. Het gemiddelde verbruik kwam uit op 0,55 kilo per 100 kilometer. De Mirai heeft met de ruim 1.000 afgelegde kilometers een nieuw record voor waterstofauto's in handen, volgens Toyota geverifieerd door een onafhankelijke autoriteit.

Toyota claimt dat de bestuurders uiteraard een zo zuinig mogelijke rijstijl hebben gehanteerd, maar dat er verder geen speciale dingen met de auto zijn gedaan. De fabrikant meent dat iedereen met een Mirai het in principe zo had kunnen doen. Saillant detail: toen de poging erop zat, gaf de Mirai op de boordcomputer nog 9 kilometer rijbereik aan. Het doel was om de 1.000 km-grens te doorbreken, maar mogelijk zat er dus nog iets meer in.

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (98) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum