Toyota gaat voor elektrisch record Nordschleife

Toyota iQ EV Concept
De fameuze Nordschleife was tijdenlang slechts de habitat van supersnelle auto's met verbrandingsmotoren, maar de laatste tijd volgen de elektrische recordpogingen elkaar in een rap tempo op. De volgende in het rijtje wordt Toyota.

Dat heeft het Japanse merk in een officieel persbericht gemeld. De elektrische tweezitter waarmee de recordpoging plaatsvindt, is een product van Toyota Motorsport GmbH. De elektro-racer sprint in 3,9 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid is 260 km/h.
Met de auto wil Toyota het record voor elektrische auto's verbreken dat Peugeot eerder dit jaar neerzette. De Peugeot EX1 (foto 2) zette toen een rondetijd van 9:01.338 neer op het 22,8 kilometer lange circuit. Toyota is vol vertrouwen dat dit ook gaat lukken: "Toyota Motorsport GmbH behoort tot de toonaangevende producenten van high-performance aandrijflijnen. Met deze recordpoging willen we laten zien hoe ver de techniek gevorderd is."
De komende dagen zal Toyota Motorsport meer informatie prijsgeven over de recordpoging op de Nordschleife.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.