Toyota gaat brandstofcelauto Mirai noemen

Toyota Fuel Cell Sedan
In juni presenteerde Toyota de Fuel Cell Sedan, de eerste productierijpe brandstofcelauto van het merk. Als we Bloomberg mogen geloven, gaat de Japanner Mirai heten.

Toyota is druk bezig met de ontwikkeling van zijn eerste brandstofcelauto. We konden er enige tijd geleden al aan ruiken en in juni werd het definitieve productiemodel gepresenteerd. De auto moet zo'n 70.000 dollar gaan kosten en heeft - net als de eerste hybride van het merk - een apart vormgegeven koets meegekregen. Vandaag komen we te weten dat de auto waarschijnlijk Mirai gaat heten.

Dat blijkt uit berichtgeving van Bloomberg. Een anonieme bron die betrokken is bij de brandstofcel-Toyota zou hebben gezegd dat is besloten om de auto Mirai te noemen, wat zich laat vertalen in 'toekomst'. In Japan moet de auto rond april volgend jaar op de markt verschijnen. Het is voor Toyota te hopen dat de Mirai op waterstofgebied net zo'n impact zal hebben als de Prius dat had op het gebied van hybrides.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.