Toyota C-HR als GR Sport

Vooralsnog alleen voor Japan

Toyota C-HR GR Sport (Japan)
Toyota C-HR GR Sport (Japan)Toyota C-HR GR Sport (Japan)Toyota C-HR GR Sport (Japan)Toyota C-HR GR Sport (Japan)Toyota C-HR GR Sport (Japan)

Toyota heeft in Japan een sportief aangeklede uitvoering van de C-HR aan het leveringsgamma toegevoegd. De compacte cross-over maakt er kennis met de specialiteiten van Toyota Gazoo Racing.

Begin dit jaar presenteerde Toyota zowel de Trek- als de GR Sport-uitvoering van de nieuwe Corolla. Eerder al maakte de nu uitgaande Yaris kennis met de kennis en kunde van Toyota's Gazoo Racing-afdeling en in thuisland Japan wordt nu ook de onlangs vernieuwde C-HR besprenkeld met de GR Sport-specerijen.

De GR Sport-uitvoering, in Japan leverbaar in combinatie met de 116 pk sterke 1.2 Turbo- én met de 1.8 Hybrid-aandrijflijn, komt niet over extra spierkracht te beschikken. Dat betekent echter niet dat het puur om optische aankleding gaat. De C-HR GR Sport krijgt naast sportief ogend bumperwerk en 19 inch groot lichtmetaal namelijk een verstevigingsbalk onder de auto die de cross-over een tandje stijver moet maken. Daarnaast worden zowel de veren als de dempers, stabilisatorstangen en de afstelling van de stuurinrichting aangepast aan de eisen die Toyota Gazoo Racing eraan stelt.

Ook vanbinnen komt de GR Sport-sfeer tot uiting. De C-HR krijgt sportstoelen met GR Sport-logo's, aluminium pedalen en een sportstuur dat we van de GT86 kennen.

UPDATE: De Nederlandse importeur bevestigt aan AutoWeek dat deze C-HR GR Sport puur voor de Japanse markt is bestemd.

PRIVATE LEASE Toyota C-HR

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.