Topman Audi nog minstens week in cel

Bram Schot langer aan hoofd

Rupert Stadler Audi AG CEO
De gearresteerde topman van het Duitse automerk Audi, Rupert Stadler, blijft zeker nog een week in de gevangenis voor ondervraging over zijn rol in het dieselschandaal. Stadler werd een week geleden opgepakt en is momenteel tot nader order vrijgesteld van zijn verplichtingen bij Audi.

Stadler wordt verdacht van betrokkenheid bij het gesjoemel met de uitstoot van diesels. Hij werd gearresteerd uit vrees dat hij met bewijsmateriaal knoeit of getuigen beïnvloedt. Volgende week vinden er bijeenkomsten plaats tussen de advocaten van Stadler en onderzoekers. In zijn eerste ondervraging zou zijn gevraagd of hij dreigementen had geuit om een werknemer van Audi te schorsen vanwege diens getuigenverklaring in het onderzoek.

De Nederlander Bram Schot is benoemd tot tijdelijke opvolger van Stadler bij Audi. De wisseling aan de top geldt tot het moment dat meer duidelijk is over de feiten die hebben geleid tot de arrestatie van Stadler, aldus het autobedrijf.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (150) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.