'Toch geen Alfa Spider op Mazda-basis'

Alfa Romeo Spider Duetto
Dat de toekomste Alfa Romeo Spider een tweelingbroertje wordt van de nieuwe Mazda MX-5 beschouwen we al bijna twee jaar als een gegeven. Nu lijkt er echter een kink in de kabel te komen: wellicht komt de Italiaanse versie er toch niet onder het Alfa-label.

Mazda en het Fiat-concern zijn samen bezig een tweezits roadster op de markt te brengen. Bij Mazda gaat die uiteraard door het leven als MX-5, terwijl Fiat de auto als Alfa Spider op de markt zou brengen. Met eigen motoren en een eigen carrosserie wordt het gebruikmaken van hetzelfde platform door de merken zo veel mogelijk gecamoufleerd.

Volgens Automotive News zou de komst van de Alfa-versie inmiddels op losse schroeven staan. In september gaf Fiat-Chrysler CEO Sergio Marchionne namelijk aan dat er onder zijn bewind geen Alfa Romeo's zullen verschijnen die niet in Italië worden gebouwd. Volgens de planning loopt het MX-5-derivaat straks in Japan van de band, dus aan die voorwaarde zou de Spider niet kunnen voldoen.

Dit wil gelukkig niet zeggen dat de Italianen helemaal van de tweezitter af zien: Fiat of Abarth zou met het model aan de haal gaan. Mochten de geruchten kloppen, dan zou er voor Alfa een alternatief kunnen schuilen in de vorm van een open 4C. Die middenmotor-sportwagen is Italiaans in hart en nieren, en voldoet dus in ieder geval aan Marchionnes voorwaarden.

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.