'Alfa Romeo Spider krijgt 170 pk'

Alfa Romeo logo
Het duurt nog even voordat-ie in de showroom staat maar volgens de berichten krijgt de nieuwe Alfa Romeo Spider een vermogen van 170 pk.

De nieuwe Alfa Romeo Spider staat gepland voor eind 2015. Tegen die tijd is het zustermodel, de Mazda MX-5, al ruim een halfjaar op de markt. Volgens Autocar delen de twee roadsters 40 procent van de onderdelen, terwijl dat normaal gesproken bij dit soort samenwerkingen zo'n 60 procent is. De onderdelen die Mazda en Alfa Romeo uitwisselen zijn de voor- en achteras, het motorcompartiment, schutbord, de voorruit en de structuur daaromheen. De overige onderdelen komen uit de eigen kokers van de fabrikanten, de auto's krijgen elk hun eigen koetswerk, waarbij dat van de Spider naar verwachting iets langer is dan dat van de MX-5. Het gewicht van beide auto's komt rond de 1.100 kg uit.

Waar Mazda zal kiezen voor z'n eigen SkyActiv-motoren (1.5 of 2.0), heeft Alfa Romeo MultiAir-blokken klaarliggen voor z'n roadster. De keuze zal waarschijnlijk vallen op de 1.4 turbomotor van 170 pk, misschien dat op termijn nog de minder krachtige variant van 120 pk volgt. Mazda heeft de MX-5 nooit met meer dan 160 pk geleverd, of Alfa met een versie gaat komen van 200 pk of meer, is afwachten.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.