Testwerk Lexus LS met brandstofcel begonnen

In goed gezelschap

Lexus LS spyshots
Lexus LS spyshotsLexus LS spyshotsLexus LS spyshotsLexus LS spyshotsLexus LS spyshotsLexus LF-FC ConceptLexus LF-FC Concept

Lexus heeft een met camouflagemateriaal bedekte LS de deur uit gestuurd. Het merk lijkt aan het testen te zijn met een van een brandstofcel voorziene versie van zijn toplimousine.

In 2015 maakten we in Tokio kennis met de LF-FC (foto 7 en 8), een studiemodel dat als voorbode diende op de vijfde generatie van de LS die al enkele jaren in de Nederlandse showrooms staat. Die destijds warm onthaalde showauto blijkt nu ook op technisch vlak een vooruitblik te geven op wat er komen gaat. De concept-car had namelijk een brandstofcel aan boord en het lijkt erop dat het voornemen om de LS van een dergelijke aandrijflijn te voorzien, spoedig wordt geconcretiseerd.

Op deze foto's zien we namelijk een ingepakte LS rondrijden, een auto waar Lexus ogenschijnlijk niet alleen een Mirai voor uit de kast trekt, maar ook een Hyundai Nexo optrommelt voor de nodige vergelijking. Inderdaad, allebei auto's met een brandstofcel aan boord. Of een LS met waterstoftechniek ook daadwerkelijk in productie gaat óf dat de LS puur dient als platform om de technologie mee te testen, is nog niet helemaal helder. Mocht die variant er daadwerkelijk komen, dan zal de introductie ervan waarschijnlijk samenvallen met de introductie van een gefacelifte LS.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (88) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum