Tesla stopt met Bitcoin: 'Te vervuilend'

Toch maar niet

Tesla Model 3

Tesla stopt met het accepteren van betalingen in Bitcoin. Dat maakte topman Elon Musk bekend via Twitter. Musk, die tot voor kort bekend stond als een groot voorstander van de cryptomunt, uit nu zijn twijfels. De Bitcoin zou namelijk een te grote impact hebben op het milieu.

Musk is met name bezorgd over het gebruik van fossiele brandstoffen bij het delven van de digitale munt en het faciliteren van transacties. De meeste delvers van cryptomunten zijn te vinden in China, waar veel gebruikt wordt gemaakt van steenkoolcentrales voor het opwekken van elektriciteit. Daarom accepteert Tesla voorlopig geen betalingen in Bitcoin. Het is een behoorlijke ommezwaai voor het merk, dat eerder € 1,25 miljard aan Bitcoin kocht en aangaf de cryptomunt te gaan accepteren als betaalmiddel bij de aankoop van een Tesla. De timing van het statement is verder opvallend te noemen omdat Tesla in het eerste kwartaal van dit jaar behoorlijk wat winst heeft gemaakt met de verkoop van Bitcoins.

Tesla keert de Bitcoin overigens niet volledig de rug toe. Volgens Musk hebben cryptomunten in het algemeen een 'veelbelovende toekomst', maar mag dat niet ten koste gaan van het milieu. Daarom verkoopt Tesla geen Bitcoins die het momenteel in bezit heeft en gaat de autofabrikant ze pas gebruiken voor transacties wanneer de digitale munt duurzamer wordt. Momenteel kijkt Tesla naar andere cryptomunten die 'minder dan 1 procent van de energie van Bitcoin gebruiken'.

De waarde van de Bitcoin kreeg een flinke knauw door het nieuws. De koers van 's werelds bekendste cryptomunt ging stevig onderuit, waardoor meer dan 300 miljard dollar aan marktwaarde van de Bitcoin verloren ging. Het aandeel Tesla daalde met ruim 4,4 procent.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (93) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.