Tesla schrapt basisversies Model S

60 en 60D nog geen jaar op bestellijst

Tesla schrapt basisversies Model S
Halverwege 2016 presenteerde Tesla nieuwe basisversies van de Model S in de vorm van de 60 en 60D. De 'geknepen' versies van de 75 en 75D blijken weinig succesvol, reden voor Tesla om ze nu van de bestellijst te halen.

De 60 en 60D maakten de Model S bereikbaarder. De auto's leken bovendien een strategisch slimme keus van Tesla, dat de gigantische hoeveelheid bestellingen van de kleinere Model 3 nauwelijks kan bijbenen. De instap-Model S moest potentiële Model 3-kopers verleiden tot de aanschaf van het veel sneller beschikbare grotere model, maar dat lukt kennelijk maar mondjesmaat. De 60 en 60D zijn nog tot 16 april te bestellen, daarna trekt Tesla de stekker uit de productielijn van het uitsluitend door software beperkte accupakket.

De voordeligste Model S heeft namelijk exact het accupakket van de 75, alleen de aansturing is anders. Daardoor wordt slechts een deel van de capaciteit gebruikt. Wie een 60 koopt, maar daar achteraf spijt van krijgt, kan de auto met een software-update alsnog omtoveren in een 75. De Model 3-productie gaat overigens in juli van start, maar de levertijd zal nog steeds aanzienlijk zijn.

Gerelateerde forumtopics