Tesla Model Y breekt in Noorwegen 53 jaar oud verkooprecord

Volkswagen Kever verslagen

Tesla Model Y kleuren

In Noorwegen gaat het nogal hard met elektrisch rijden. Vooral de Tesla Model Y gaat daar momenteel als een speer. De Model Y heeft er nu een maar liefst 53 jaar oud verkooprecord afgepakt van de Volkswagen Kever.

Is de Tesla Model Y de Volkswagen Kever van dit moment? Nee, zo'n vaart loopt het wereldwijd nog niet en bovendien is de Amerikaan in vrijwel niets behalve zijn wat bolle vorm met de Kever te vergelijken. Wat wel een gegeven is, is dat de Model Y net als de Kever goed verkoopt en zelfs al even de Europese verkoopcijfers aanvoerde. Wat hij nog meer met de Kever gemeen heeft, is dat het een Noors verkooprecord in handen krijgt. De Kever pakte daar in 1969 een verkooprecord met 16.706 verkochte exemplaren in één jaar en dat record bleef tot dit jaar staan. Een hele prestatie! Sinds donderdag is het record echter in handen van de Tesla Model Y.

Tesla meldt op Twitter trots dat de Model Y het 53 jaar oude record heeft overgenomen. Diverse Noorse media bevestigen dit en bij Itavisen lezen we dat de teller nu op krap 17.000 stuks staat. De Model Y is daarmee het best verkochte model ooit op jaarbasis. Er werd zelfs een speciale website gewijd aan de 'race' tussen de Tesla Model Y en de Volkswagen Kever, waarop live te volgen was of de Model Y de Kever van de troon zou stoten. Overigens had Tesla het record in 2019 al bijna in handen dankzij de Model 3, maar die kwam toen ruim 1.100 stuks tekort.

Hoe uitzonderlijk hoog het aantal in Noorwegen verkochte Tesla's Model Y is, blijkt wel als we het even vergelijken met de Nederlandse verkopen. In ons land zijn dit jaar tot op heden 1.596 exemplaren verkocht. Nog geen tiende van het Noorse aantal.

PRIVATE LEASE Tesla Model Y

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (137) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum