Tesla levert onverwacht veel auto’s af

Welk virus?

Tesla Model Y

Ondanks het coronavirus heeft Tesla in het tweede kwartaal van 2020 fors meer auto’s afgeleverd dan was voorspeld.

In totaal werden er in het tweede kwartaal door Tesla 90.650 auto’s afgeleverd, terwijl er volgens Reuters eerder werd uitgegaan van zo’n 74.000 exemplaren. De 90.650 afgeleverde auto’s worden door Tesla niet onderverdeeld naar model, maar wel naar productlijnen. De grotere en oudere Model S en Model X waren goed voor 10.600 exemplaren, wat 80.050 stuks overlaat voor de kleinere, minder dure en actuelere Model 3 en Model Y.

Veel gedetailleerder dan dit worden de cijfers op  dit moment nog niet, al komt daar ongetwijfeld verandering in als Tesla z’n uitgebreide kwartaalrapportage publiceert. Overigens is het tweede kwartaal van 2020 geen recordperiode voor Tesla, want een jaar geleden werden er nog meer auto’s afgeleverd.

Lagere productiecijfers

In het eerste kwartaal van dit jaar werden er nog 88.400 auto’s afgeleverd. Dat dit aantal dit kwartaal werd overtroffen is opmerkelijk, aangezien hele staten en complete landen door de coronacrisis maanden stil lagen. Dat de fabriek in het Californische Fremont tot groot ongenoegen van CEO Musk zes weken moest sluiten, leidde wel tot zo’n 20 procent lagere productiecijfers. In totaal rolden er nu 82.272 auto’s van de band.

Voor de duidelijkheid: het nieuws over de afleveringen komt ná het bericht dat Tesla Toyota inmiddels heeft ingehaald als het gaat om beurswaarde. De innovatieve Amerikanen hebben de wind momenteel lekker in de zeilen.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (114) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.