'Tesla-crash geen fout techniek'

Toeleverancier wast handen in onschuld

'Tesla-crash geen fout techniek'
Het dodelijke ongeval in mei met een op Autopilot rijdende Tesla Model S is geen verwijtbare fout van de veiligheidssystemen van de auto, zegt toeleverancier Mobileye.

Het Israëlische Mobileye, een van de externe toeleveranciers van de autonome systemen van Tesla, heeft als reactie op het voornemen van de Amerikaanse veiligheidsinstantie NHTSA het ongeval te onderzoeken, in een verklaring aan techcrunch.com laten weten dat het huidige Automation Emergency Braking (AEB) alleen werkt tegen kop-staartbotsingen. Daarom is het nog niet in staat om plotseling overstekende voertuigen, zoals het geval was bij de fatale crash in Florida op 7 mei jl, als zodanig te herkennen en er op te anticiperen. Ook Tesla liet eerder weten het incident ten zeerste te betreuren, maar dat "Autopilot steeds beter wordt, maar nog niet perfect is en daarom de alertheid van de bestuurder nog steeds nodig is".

Volgens Mobileye wordt er hard gewerkt aan een Autopilot die wél kan ingrijpen voor zijwaardse impact (Lateral Turn Across Path, LTAP), die begin 2018 op de markt zal komen. Overigens liet hetzelfde Mobileye afgelopen vrijdag weten samen met Intel aan de eerste volledig autonome BMW te gaan werken, die rond 2021 op de markt moet komen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (114) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.