Tata Zica voor Indiase markt

Tata's populairste model opgevolgd

Tata Zica voor Indiase markt
Het Indiase Tata Motors heeft zojuist de eerste officiële foto's losgelaten van de Zica. In Nederland zul je hem niet tegenkomen, toch is de auto belangrijker dan je zou denken. In het immense India is het de opvolger van Tata's populairste model.

Kijken we in de Indiase showroom van Tata, dan vinden we daar de geflopte Nano, de Bolt en de Indica. Daar hebben we de hatchbacks mee gehad. Verder heeft Tata de Zest en Indica Sedan in de aanbieding, allebei sedans. De Indica hatchback is al jaren Tata's succesnummer in het thuisland. De hatchback gaat maandelijks tussen de 8.000 en 10.000 keer over de toonbank en is voor Tata van groot belang. Het huidige model loopt op z'n laatste benen en deze Zica staat klaar om hem op te volgen.

De Zica kan gezien worden als alternatief voor auto's als de Suzuki Celerio. Compleet nieuw is de Zica overigens niet, hij staat op hetzelfde platform als het uitgaande model. Onder de kap komen nieuwe driecilinder benzine- en dieselmotoren te liggen. Als kind van z'n tijd krijgt ook dit relatief eenvoudige model de beschikking over een Eco-modus en een infotainmentsysteem dat met smartphones overweg kan.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.