Tata warmt op voor komst Tigor

Mooie praat

Tata Tigor schets
Het Indiase Tata wekt de suggestie een spannende nieuweling in het vat te hebben zitten. Dat lijkt met een stevige berg zoutkorrels genomen te moeten worden.

Tata mag dan wel Jaguar Land Rover in het portfolio hebben, dat betekent niet dat het Indiase concern zich alleen met auto's van een dergelijk niveau bezighoudt. Integendeel. In het thuisland brengt het merk om de zoveel tijd nieuwe goedkope modellen op de markt die op de onderkant van de markt zijn gericht. Een daarvan is de begin 2015 gepresenteerde Thiago, een zeer compacte hatchback die aanvankelijk Zica had moeten gaan heten, maar wegens de gelijkenissen die die naam met het Zika-virus vertoonde, werd omgedoopt. De Thiago krijgt een sedanbroer, een auto waarop Tata nu vooruitblikt.

We krijgen een schets te zien van wat ogenschijnlijk een vlot gelijnde sedan met stevig lichtmetaal eronder moet worden. Niets van dat alles lijkt waarheid te worden. In 2015 werd de Thiago namelijk gelijktijdig gelanceerd met de Kite 5 Concept (foto 2 en 3), een oneerbiedig gezegd onbenullig ogend sedannetje dat daardoor wel op sympathie kan rekenen, maar niet op een onderscheiding voor het design. Het is de definitieve productieversie van de in 2015 al vrijwel productierijpe Kite 5, die Tigor gaat heten, waarop Tata met deze schets vooruitblikt.

Onder de motorkap monteert Tata een 1,2-liter driecilinder benzinemotor die 85 pk en 115 Nm levert. Liefhebbers van dieselen kunnen op termijn kiezen voor een driecilinder dieselmotortje.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.