Tata Nano krijgt opfrisbeurt

Tata Nano facelift
Tata Motors heeft het relatief exclusieve Jaguar Land Rover in z'n portfolio, maar ook aan de andere kant van het spectrum zijn de heren actief. Onderaan de voedselketen van autoland staat de Tata Nano, die nu een kleine opfrisbeurt heeft gekregen.

In 2008 bracht Tata Motors de Nano op de markt, een klein vierzittertje dat direct de boeken in dook als 's werelds goedkoopste auto. Voor ongeveer 2.000 euro staat een fonkelnieuw Nanootje bij je voor de deur, maar dat lage prijskaartje heeft het kleintje in ieder geval weinig goed gedaan. Tata riep onlangs namelijk dat 'men blijkbaar niet zit te wachten op het goedkoopste van het goedkoopste'. Toch is de Nano nu een opfrisbeurt gegund, al zijn de wijzigingen zeer beperkt.

We zien dat de Nano een andere voorbumper heeft gekregen. De meer aangeklede versies krijgen bovendien een chroom-kleurige strook plastic op de motorkap geplakt. Ook de achterzijde laat een opnieuw getekend bumpertje zien. De kleine facelift wordt direct aangegrepen om vier nieuwe kleuren te introduceren: Jet, Alpha, Remix en Peach.

Vanbinnen krijgt de Nano een nieuwe middenconsole aangemeten. Standaard zit er uiteraard niet zoveel op of aan, duurdere versies beschikken over airco, een cd-speler, keyless-entry, USB- en AUX-aansluiting en zelfs bluetooth-connectiviteit. Om het ontbreken van stuurbekrachtiging te compenseren heeft Tata het stuur van de Nano in een groter maatje uitgevoerd. Achterin pruttelt nog altijd de 624 cc grote tweecilinder die er 37 pk uitperst. Z'n koppel bedraagt 50 echte Nm, gekoppeld aan een handgeschakelde vierbak moet de Nano zo'n 105 km/h kunnen halen. Het voordeel van zo'n kleine machine is dat-ie nog geen 4l/100km verbruikt. Nieuw is een bi-fuel-versie die zowel op benzine als op aardgas kan rijden. Deze gas-versie moet het met 33 pk zien te redden, z'n koppel daalt naar 44 Nm.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.