Subtiele wijzigingen Citroën C1

Twee nieuwe speciale edities

Citroën C1 2018
Waar Toyota de Aygo recent een nieuwe neus gaf, zijn de veranderingen voor zijn broer bij Citroën een stuk milder gebleven. De belangrijkste wijzigingen vinden we vooral onder de motorkap van de C1.

Voorin de kleine Citroën vinden we namelijk de door Toyota ontwikkelde nieuwe driecilinder. De 1.0 VVT-i levert nu 72 pk en 93 Nm en daarmee is hij krachtiger dan de 69 pk en 95 Nm sterke variant die voorheen in de drieling lag. De driecilinder profiteert onder andere van een herzien injectiesysteem en een hogere compressieverhouding. Met deze nieuwe cijfers voldoet de Citroën weer aan de meest recente Euro 6.2-emissienorm. Daarnaast is het infotainmentsysteem voorzien van de nieuwste technologie, zoals MirrorLink, Android Auto en Apple CarPlay. Voorzieningen als een achteruitrijcamera en keyless entry blijven beschikbaar en kregen een update. Het kleurenpalet biedt voor de C1-klant de keuze uit 32 kleurcombinaties.

Speciaal voor de vernieuwde C1 komt Citroën met twee speciale edities: de Elle en Urban Ride. Beide pakketten zijn te herkennen aan speciale kleurcombinaties en een rijke uitrusting.

Nederlandse informatie volgt in een later stadium.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.