Subaru Legacy gefacelift

In het spoor van de Outback

Subaru Legacy
Subaru LegacySubaru LegacySubaru LegacySubaru LegacySubaru Legacy

Subaru gaf onlangs de Outback een facelift en dat betekent dat de Legacy vroeg of laat hetzelfde lot ondergaat. Nu is het zover en krijgen we ook de bijgewerkte Legacy te zien.

Het zal je niet verbazen dat de Legacy op vergelijkbare wijze is gefacelift als zijn avontuurlijkere broer. Hoewel de modellen al jaren in naam los van elkaar worden gevoerd, zijn ze technisch sterk verwant aan elkaar. De Legacy krijgt net als de Outback een aangescherpt front met een forsere grille en daardoor wat anders uitgesneden koplampen. Ook bij de Legacy loopt er voortaan een sierstrip over de grille, die in dit geval buiten de grille doorloopt tot over de koplampen. Bij de Outback beslaat deze enkel de grille. De voorbumper van de Legacy is voortaan anders ingedeeld. Al met al geeft het de slechts drie jaar oude zevende generatie een wat moderner voorkomen. De achterkant werd door Subaru nog wel fris genoeg geacht, daar spotten we geen noemenswaardige veranderingen.

a href=

De pre-facelift Subaru Legacy

In het interieur springt vooral het geüpdatete infotainment in het oog. Hier werkt voortaan Apple CarPlay of Android Auto en Subaru's nieuwste Starlink-multimediasysteem. Net als bij de Outback is Subaru's EyeSight-systeem in de Legacy verbeterd en dat werkt nu met een extra camera. Daardoor moeten de veiligheidssystemen accurater kunnen ingrijpen. EyeSight waarschuwt je bijvoorbeeld voor overstekende voetgangers of fietsers en stelt de Legacy in staat om waar nodig zelf op de rem te staan. Wie Blind-Spot Detection met Lane Change Assist en Rear Cross-Traffic Alert heeft aangevinkt op de optielijst, zal merken dat de Legacy nu ook zelf kan sturen om in te grijpen bij een kans op een botsing.

Subaru Legacy

Subaru levert de vernieuwde Legacy overzees wederom met een 185-pk sterke atmosferische 2.0-liter viercilinder boxermotor en als Sport en Touring XT met een 260-pk 2.4 boxermotor met turbo. Schakelen hoef je in principe niet, want de Legacy heeft altijd een cvt-transmissie. Wil je toch zelf het heft in handen nemen, dan kun je handmatig met schakelflippers door acht kunstmatige verzetten schakelen.

De gefacelifte Subaru Legacy blijft - helaas voor de enthousiaste lezer - een ver-van-ons-bed-show. In tegenstelling tot de vernieuwde Outback hoeven we hem hier namelijk niet te verwachten. Jammer?

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.