StudioTurismo vertimmert Porsche Cayman

StudioTorino Porsche Cayman
Coachbuilder StudioTorino heeft weer een nieuw project af. Na een Shooting Brake-versie van de Mercedes SL is nu een Cayman het 'slachtoffer' geworden.

Gisteren zagen we een tot Shooting Brake omgetoverde Mercedes SL voorbij komen. De tekenmeesters van StudioTorino hebben de auto, met hulp van wat studenten, digitaal omgebouwd. Dat het concept tot een tastbaar model zal gaan komen is erg onwaarschijnlijk.

Bij deze Cayman S is het in ieder geval duidelijk: die komt wel degelijk. Onderhuids blijft de Cayman gewoon wat-ie was, wat betekent dat de 3,4-liter zescilinder boxermotor voor de aandrijving zorgt. Z'n jas is wél behoorlijk onder handen genomen. We zien repen koolstofvezel, een set 20-inch wielen en een frisse blauwe kleur.

In november gaan de orderboeken open, een maandje eerder zal StudioTorino met een prototype op het toneel verschijnen. Wie er eentje wil moet snel zijn, er komen slechts 20 exemplaren beschikbaar. Ook is het een vereiste dat je niet al te slecht in de slappe was zit, de coachbuilder vraagt zo'n 135.000 euro voor de verbouwde Cayman. De achterzijde lijkt de grootste metamorfose te ondergaan, maar het is nog maar de vraag wat hier in de praktijk terecht van gaat komen.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.