Stelling: 'Ik vind het terecht dat de verkeersboetes hoger worden'

Meestijgen met inflatie, goede of slechte zaak?

Politieauto (ANP)

De inflatie rijst de spreekwoordelijke pan uit. Toch wil minister Dilan Yesilgöz van Justitie de boetes voor veelvoorkomende verkeersovertredingen volgend jaar verhogen en daar was best wat om te doen. Hoog tijd om de volgende stelling te poneren: 'Ik vind het terecht dat de verkeersboetes hoger worden'.

De hoogte van boetes voor veelvoorkomende verkeersovertredingen neemt volgend jaar met ongeveer 8,6 procent toe, zo werd begin september bekend. De redenatie? De hoogte van de boetes stijgen op deze wijze mee met de inflatie en minister Yesilgöz van Justitie zet geen reden om van daar vanaf te zien. De hoogte van de boetes onveranderd laten zou ze relatief goedkoper maken, is de lezing.

We is ervoor gekozen om bepaalde boetes niet boven de €450 uit te laten komen. De beoogde verhoging van de boetes van 8,6 procent zou de volgende nieuwe boetebedragen voor veelvoorkomende overtredingen opleveren. Let wel, de Raad van State moet zich nog over de plannen buiten en de Kamer zelf kan nog dwarsliggen.

  • Door rood rijden: €250 naar €280
  • Bellen achter het stuur: €350 naar €380
  • Onnodig links rijden: €220 naar €240
  • Afslaan zonder richting aan te geven: €100 naar €110
  • Geen gordel dragen: €150 naar €160

Tijd voor een stemronde, waarbij we de volgende stelling poneren:

'Ik vind het terecht dat de verkeersboetes hoger worden'.

Kun je je daarin vinden? Waarom wel, of waarom juist niet? Ben je van het kamp 'zo lang je je aan de regels houdt, hoef je de kosten ook niet te maken'?

Je kunt meerdere antwoorden geven.

Toelichtingen en argumenten kun je in de reacties kwijt. Enneh, zoals altijd geldt: jouw mening hoeft niet die van een ander te zijn. We zitten als het goed is allemaal op AutoWeek.nl omdat we iets met auto's hebben, wees dus een beetje lief voor elkaar en probeer je niet te veel uit de tent te laten lokken.

Lezersreacties (173)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens