SsangYong ziet toekomst in Wrangler-concurrent

SsangYong wil met Wrangler-achtige naar VS

SsangYong XAV Concept
SsangYong heeft met de Tivoli z'n vizier weer helemaal op Europa gericht. Nu willen de Koreanen ook de harten van de Amerikaanse kopers voor zich winnen.

Uit berichtgeving van het Britse Autocar, dat gesproken heeft met een zegsman van het 60 jaar oude Koreaanse merk, blijkt dat SsangYong wel toekomst ziet in een compacte, robuuste terreinwagen. "We zijn nooit in staat geweest succesvol te zijn op de Noord-Amerikaanse markt", aldus de 'anonieme woordvoerder'. "Een Wranger-achtig model zou wel voor dat succes kunnen zorgen."

De Amerikaanse doorbraak moet worden bewerkstelligd met een afgeleide van de in februari van dit jaar in Seoul getoonde XAV Concept. Er wordt overwogen dat - enigszins op de Toyota FJ Cruiser lijkende - studiemodel in productie te nemen. Deze conceptuele SsangYong beschikt over een hybride-aandrijflijn met een bijzondere configuratie: een brandstofmotor houdt zich bezig met de achteras, terwijl een elektromotor de vooras aandrijft.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.