SsangYong XLV-AIR is voorbode op Tivoli Long

Meer bagageruimte maar geen extra zitrij

SsangYong XLV-AIR concept
SsangYong XLV-AIR conceptSsangYong XLV-AIR conceptSsangYong XLV-AIR conceptSsangYong XLV-AIR conceptSsangYong XLV-AIR concept
SsangYong neemt met de XLV-AIR een voorschot op een XL-versie van de Tivoli. De auto staat als concept-car op de IAA in Frankfurt.

Begin deze maand wierpen we al een blik op de XLV-AIR, maar nu de IAA zijn poorten officieel heeft geopend, krijgen we meer informatie over de concept-car die een doorontwikkeling is van de XLV die we vorig jaar ontmoetten. Eind augustus zagen we 'm al als prototype op de openbare weg rijden.

In 2016 komt de XLV-AIR als Tivoli Long op de markt. Hij heeft ten opzichte van de 'gewone' Tivoli als voordeel dat-ie 27,9 centimeter langer is. Daardoor kun je achterin ineens 720 in plaats van 423 liter aan bagage kwijt. De totale wagenlengte bedraagt 4,47 meter. Opmerkelijk: SsangYong rept met geen woord over een zevenzitsconfiguratie, slechts over een grotere bagageruimte.

Onder de kap ligt een 1,6-liter benzinemotor van 128 pk en 160 Nm of een diesel met dezelfde inhoud, die 115 pk en 300 Nm op de been brengt. Er is keuze uit 2WD of 4WD. Schakelen gaat met een zesbak of een automaat met hetzelfde aantal verzetten.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.