SsangYong XIV Concepts klaar voor productie

SsangYong XIV-Adventure en XIV-Air Concept
SsangYong XIV-Adventure ConceptSsangYong XIV-Adventure ConceptSsangYong XIV-Air ConceptSsangYong XIV-Air ConceptSsangYong XIV-Adventure en XIV-Air ConceptSsangYong XIV-Air ConceptSsangYong XIV-Adventure ConceptSsangYong XIV-Air Concept
SsangYong wil in 2015 gaan scoren met een compacte cross-over. De XIV-Air en XIV-Adventure Concepts laten al bijna helemaal zien wat we in de showroom kunnen verwachten.

SsangYong is er heel open over: de XIV-Air en XIV-Adventure - die we al eerder hebben gezien - zijn voorbodes van de nieuwe cross-over X100. Die staat begin 2015 al bij de dealers. Onder de kap komen nieuwe 1,6-litermotoren, zowel benzineblokken als diesels.

De XIV-Air dankt zijn naam aan een heus targadak. Binnenin hebben de ontwerpers zich laten inspireren door de vorm van vogelvleugels.in volle vlucht, het geheel is in een combinatie van wit en donkerblauw afgewerkt.

De XIV-Adventure is - de naam geeft het al een beetje aan - de avontuurlijke van de twee met beschermplaten en een imperiaal met zoeklicht. In het interieur van die concept-car heeft SsangYong zich vooral op gebruiksgemak gericht. De nieuwste technologie moet de bestuurder daarbij helpen.

Het Koreaanse merk strooit met de nodige termen om het ontwikkelingsproces te kenmerken. De ontwikkelingsfilosofie is volgens SsangYong 'Robust, Specially and Premium' (robuust, speciaal en premium) en het designthema is 'Nature born - 3 Motion'.

Het merk gaat verder: "De designtaal van het merk steunt op de majestueuze, dynamische en ritmische eigenschappen van de natuur en verrijkt de klantenervaring door mens, natuur en auto in harmonie te brengen. Deze twee nieuwe concepten moeten de emotionele voldoening vatten die mensen putten uit het plezier van reizen."

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.