SsangYong X100 duikt op als prototype

SsangYong X100
Een serie concept-cars op recente autoshows toonde aan dat SsangYong grootse plannen heeft voor de komende jaren. Een eerste prototype toont nu aan dat het niet alleen bij dromen blijft.

Deze productieversie van de X100 Concept wordt de eerste auto uit een heus SsangYong-offensief. Het betreft een B-segment-cross-over, dus een concurrent voor verkoopsuccesen als de Nissan Juke, Opel Mokka, Renault Captur en Peugeot 2008.

SsangYong houdt niet van half werk: de auto maakt gebruik van een volledig nieuwe bodemplaat. Andere SsangYongs gaan dit platform waarschijnlijk ook gebruiken en moederconcern Mahindra zal ook modellen op deze basis uitbrengen.

Onder de kap is alles ook nieuw. SsangYong heeft namelijk aangekondigd nieuwe motorenfamilies te gaan introduceren. Waarschijnlijk gaat dit om benzine- en dieselmotoren met een cilinderinhoud van 1,6 liter. Uiteindelijk gaan Mahindra en SsangYong zes motoren delen. Ook verwachten we hybride aandrijflijnen.

Deze compacte cross-over komt in de loop van 2015 op de markt. Later volgen ook grotere cross-overs. De SIV-1 Concept en de XLV Concept, die in Genève debuteerde, zijn waarschijnlijk voorbeelden van zulke auto's.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.