SsangYong schetst elektrische SUV E100

Koreans Can Do

SsangYong E100 designschets

Ook SsangYong schuwt het concept van de elektrische SUV niet. Het merk toont twee designschetsen van wat het de E100 noemt, een elektrische SUV-achtige die in de eerste helft van volgend jaar op de internationale automarkt komt.

De kleine Koreaanse fabrikant SsangYong flirt al even met het concept van een volledig elektrische SUV. Zo liet het merk in 2018 al de e-SIV zien, een elektrische concept-car waarvan de koets al designelementen van auto's als de huidige nieuwe Korando bevatte. Nu laat SsangYong een tweetal designschetsen zien van een auto die het merk vooralsnog aanduidt als E100. Inderaad, een elektrische SUV. Deze is wél klaar voor productie.

De SsangYong E100 moet in het eerste halfjaar van 2021 op de markt komen, zo zegt het merk in een bericht. SsangYong zegt trots dat de E100 zijn eerste auto zal zijn met een aluminium motorkap, ongetwijfeld om het relatief hoge wagengewicht van de EV te compenseren. De E100 lijkt te zijn gebaseerd op de Korando, een auto van het formaat Nissan Qashqai waarvan vorig jaar een nieuwe generatie verscheen. Hoewel de oplopende schouderlijn, de bijzondere C-stijl en de lijn op de flank designelementen zijn die we ook van de Tivoli kennen, wijst de vorm van de koplampen erop dat we toch echt met een Korando te maken hebben. SsangYong geeft de auto aangepast bumperwerk, een dichte grille en koplampen met een nieuwe invulling. Ongetwijfeld staat de E100 op speciale aerodynamische sloffen.

Naar verluidt krijgt de elektrische SsangYong een accupakket met een capaciteit van ruim 60 kWh, goed voor een NEDC-actieradius van ruim 400 kilometer. Vooralsnog moeten we het met wat giswerk doen.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.