Spirra: Koreaanse supersportauto

Spirra: Koreaanse supersportauto
Spirra: Koreaanse supersportautoSpirra: Koreaanse supersportautoSpirra: Koreaanse supersportautoSpirra: Koreaanse supersportautoSpirra: Koreaanse supersportautoSpirra: Koreaanse supersportautoSpirra: Koreaanse supersportauto
Dat Korea al langer meedoet als serieus autoland, is bekend. Nu hebben ze de slagroom op de cake: de Proto Motors Spirra is een onvervalste supersportauto.
Dat Korea al langer meedoet als serieus autoland, is bekend. Nu hebben ze de slagroom op de cake: de Proto Motors Spirra is een onvervalste supersportauto.  Op de Seoel Motor Show zal de Proto Motors Spirra worden gelanceerd. De Spirra zal eerst alleen op de Koreaanse markt worden verkocht. Later zal de sportauto met middenmotor ook worden geëxporteerd. Daarvoor staan de Verenigde Staten hoog op de verlanglijst. Eind 2006 verschijnen de eerste exemplaren op de Koreaanse wegen.
De auto die op de Seoel Motor Show wordt getoond is de Spirra 4,6 GT Die is voorzien van een 4,6-liter V8 die 320 pk levert en een koppel heeft van maximaal 400 Nm. De Proto Motors Spirra sprint er in 4,4 seconden mee van 0 naar 100 en de topsnelheid bedraagt 305 km/u. Wie dat niet snel genoeg is, kan de V8 laten voorzien van een supercharger.

Om de Spirra serieuze voet aan de grond te laten krijgen, zullen ook een minder snelle versies worden geïntroduceerd. De eerste is de Spirra 2,0-liter turbo met een vermogen van 280 pk. Deze versie sprint in 5,2 seconden van 0 naar 100 en haalt een topsnelheid van 210 km/u. De tweede is voorzien van een 2,7-liter V6 Supercharger die 240 pk heeft en de Spirra in 5,5 seconden van 0 naar 100 brengt en een topsnelheid geeft van 225 km/u.