Specificaties Lexus NX ook voor andere modellen

Op termijn meer vermogen voor RAV4

Lexus NX

Klein nieuws van Toyota en Lexus: de specificaties die Lexus opgeeft voor de nieuwe NX, gelden in de toekomst ook voor de modellen met dezelfde technische basis.

De nieuwe Lexus NX staat op Toyota’s TNGA-K-platform. Hij deelt daarmee zijn basis met onder meer de Toyota RAV4, Toyota Camry en Lexus ES. De NX heeft echter wat meer vermogen dan die modellen. Zo komt de NX als stekkerloze hybride in alle gevallen tot 244 pk, terwijl de RAV4, Camry en ES als voorwielaandrijvers 218 pk leveren. De RAV4 Hybrid AWD is met 222 pk iets sterker, maar moet nog altijd zijn meerdere erkennen in de NX. Overigens kennen we in Nederland ook nog de Toyota Highlander op deze basis, maar die heeft met 248 pk weer een ander vermogen.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

De nieuwe Lexus NX is er ook als plug-in hybride, net als de Toyota RAV4. Waar de stekkerhybride bij dat model echter 306 pk levert, komt een NX450h+ tot 309 pk. Het verschil wordt veroorzaakt door een niet nader omschreven reeks kleine wijzigingen in de afstelling. Tijdens de presentatie van de NX vertrouwt Lexus ons toe dat de wijzigingen in de toekomst ook voor de technische broertjes van de NX gaan gelden. Dat lijkt en is logisch, maar een officiële bevestiging is altijd fijn. Staat genoteerd.

PRIVATE LEASE Lexus NX

Lexus
Lexus NX 350h (5D/CVT)
€ 1.009
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.