Sneak preview designlijn Mercedes-Benz

Ster naar de toekomst

Mercedes-Benz Aesthetics A
Mercedes-Benz Aesthetics AMercedes-Benz Aesthetics AMercedes-Benz Aesthetics AMercedes-Benz Aesthetics AMercedes-Benz Aesthetics A
Afgelopen dinsdag was AutoWeek op bezoek in het designcentrum van Mercedes-Benz in Sindelfingen. Daar staat een bijzondere sculptuur, die naar de toekomst van het merk wijst.

De ontwerpafdeling is waarschijnlijk het best bewaarde geheim van elke autoproducent; het is de plek waar afgeschermd van de buitenwereld de verre toekomst van het merk zichtbaar wordt. AutoWeek mocht afgelopen dinsdag bij hoge uitzondering een dagje rondkijken in het designcentrum van Mercedes-Benz in Sindelfingen. Los van een boeiend verhaal over de totstandkoming van nieuwe modellen, dat je binnenkort in AutoWeek kunt lezen, kregen we als verrassing de nog niet onthulde E-klasse cabrio te zien en mochten we een eerste blik werpen op een vooralsnog tamelijk abstracte sculptuur, die de weg moet wijzen naar een toekomstige compacte sedan.

Dat laatste komt uiteraard niet uit de lucht vallen. Eerder al schreven we over de mogelijke toevoeging van een nieuwe sedanversie aan de volgende generatie A-klasse. Die variant moet naast de nieuwe CLA-klasse in het gamma komen en beter kunnen concureren met een auto als de A3 sedan van Audi, meer een traditionele sedan dan dat de huidige CLA-klasse bijvoorbeeld is.

De Aesthetics A genaamde creatie kenmerkt zich door een minimum aan lijnen en vouwen, en dat is ook de designkant die Mercedes op gaat, voorspelt ontwerpbaas Gorden Wagener van Daimler AG: "Door de perfecte proporties en sensuele oppervlaktes heeft de volgende generatie compacte klasse het in zich een nieuw ontwerptijdperk aan te kondigen."

Een uitgebreid verslag van het bezoek aan de designafdeling van Mercedes-Benz staat in AutoWeek 6, die woensdag 8 februari verschijnt.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum