Skoda Vision 7S introduceert compleet nieuw Skoda-design

Dubbelrol

Skoda Vision 7S

Skoda is klaar met zijn huidige designtaal. Het merk komt binnenkort met de Vision 7S, een elektrische concept-car met zeven zitplaatsen die direct laat zien welke richting Skoda de komende jaren op ontwerpvlak inslaat.

Elektrische auto's zijn er in alle soorten en maten, maar naar elektrische zevenzitters moet je goed zoeken. Mercedes-Benz heeft de EQB en de nieuwe EQS SUV, Tesla de Model Y en Model X en natuurlijk is er een stel van bedrijfswagens afgeleide elektrische ruimtereuzen met zeven zitplaatsen. Denk aan onder meer de Opel Zafira-e Life, Toyota ProAce (City) Verso Electric, Peugeot e-Traveler en Mercedes-Benz EQV. Ook Skoda heeft wel oren naar een elektrische auto met zeven zitplaatsen. Het merk komt binnenkort met de Vision 7S, een studiemodel in de vorm van een elektrische SUV.

Skoda Vision 7S

Skoda Vision 7S

De Skoda Vision 7S speelt een dubbelrol. Enerzijds lijkt de auto een vrij concrete vooruitblik op een elektrische SUV met zeven zitplaatsen. Hij is met een beetje fantasie het elektrische equivalent van de Kodiaq. Daarnaast introduceert Skoda met de Vision 7S een volledig nieuwe designtaal. Die nieuwe huisstijl heet Modern Solid en op deze door Skoda vrijgegeven schetsen van het exterieur van de concept-car is daarvan voor het eerst iets concreets te zien.

Skoda gooit zijn bekende ontwerpstijl overboord en kiest voor strak en vrij minimalistisch design. We zien een SUV met T-vormige koplampen waarbij de led-dagrijverlichting zich in de bovenste horizontale streep bevindt. Ook de achterlichten zijn T-vormig. Skoda kiest niet voor een over de volledige breedte van de kont lopende achterzijde, maar scheidt de achterlichten van elkaar door zijn modelnaam groot op de bips uit te schrijven. Aan zowel de voor- als achterzijde zien we zilverkleurige aluminium skidplates met oranje accenten. Aan de achterzijde doet het geheel zelfs enigszins denken aan een diffuser. De Vision 7S heeft een iets aflopende daklijn, maar Skoda trekt niet de omstreden term 'coupé-SUV' voor de Vision 7S uit de kast.

De Skoda Vision 7S troont ongetwijfeld op het MEB-platform. Eind deze maand weten we meer, dan beleeft Skoda's nieuwste concept-car zijn publieksdebuut.

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.