Skoda stopt suikerbieten in Octavia

Lekker duurzaam

Skoda Octavia

Autofabrikanten openen massaal de jacht op duurzame materialen om hun auto's en vooral de interieurs van hun modellen mee op te bouwen. Skoda is ook aan het experimenteren geslagen en stopt onder meer uit suikerbieten vervaardigd materiaal in de Octavia.

Skoda is samen met de Technische Universiteit van Liberec op zoek gegaan naar 'ecologisch verantwoorde' materialen die het toe zou kunnen passen in zijn interieurs. Het merk laat een opengeknipte Octavia zien om de gevonden materialen in te demonstreren.

Skoda en de knappe koppen in Liberec hebben onder meer een materiaal weten te verkrijgen uit suikerbietenpulp waarop inmiddels patent is aangevraagd. Ook zegt Skoda te onderzoeken of het uit grassen verkregen materialen in zijn auto's kan toepassen. De materialen zouden onder meer gebruikt kunnen worden voor sierstrips en andere decoratieve elementen. In de demonstratie-Octavia zijn zowel de deurpanelen als de afwerking van de raamstijlen van een uit grassoorten verkregen materiaal gemaakt. De oranjekleurige strips in het interieur zijn van de reeds genoemde suikerbieten gemaakt. Nog wat extra informatie over dat suikerbietenpapje: de bieten zijn afkomstig uit Dobrovice, een dorpje nabij Skoda's hoofdkwartier in het Tsjechische Mladá Boleslav.

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.