Skoda schetst elektrische Citigo

Skoda's eerste EV

Skoda Citigo-e

Skoda begeeft zich langzaam maar zeker op de weg der elektrificatie, iets dat binnenkort tot uiting komt in een plug-inversie van de straks gefacelifte Superb. De eerste EV van het merk wordt de Citigo IV, een auto die het merk nu heeft geschetst.

Skoda's eerste volledig elektrische auto wordt geen spannende nieuwkomer die gebruikmaakt van het MEB-platform, maar een elektrische versie van de niet bepaald jonge Citigo. Gisteren dook de auto al zonder camouflage op en nu tonen de Tsjechen zelf een schets van de auto die waarschijnlijk Citigo IV gaat heten.

De Tsjechen melden dat op 23 mei het doek van de Citigo IV wordt getrokken. De kleine EV onderscheidt zich van zijn reguliere broertjes en zusjes met zijn dichte grille en aangepaste voorbumper. De laadopening bevindt zich op de plek waarin je normaal gesproken een tankpistool hangt.

Volkswagen had in de vorm van de e-Up al een elektrische versie van zijn kleinste en Seat liet al een concept-versie van de e-Mii zien. Het is nog de vraag hoe groot het accupakket en daarmee de actieradius van de Tsjechische EV wordt. Of het 18,4 kWh grote accupakket van de e-Up wordt vergroot voor de kleine Skoda, valt nog te bezien. Nog even geduld.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum