Skoda Enyaq iV populairste EV van Nederland

Voor de tweede keer aan de leiding

Skoda Enyaq iV

In de verkoopstatistieken van 2022 staat Skoda niet in de top 5 van populairste merken. Wél hadden de Tsjechen in 2022 de populairste elektrische auto van Nederland in handen.

In de lijst van vijf best verkochte auto's van Nederland was in 2022 geen Skoda te vinden, maar toch heeft een model een plek in een top 5 weten te bemachtigen. De Skoda Enyaq iV mag zich namelijk voor de tweede keer op rij de best verkochte elektrische auto van Nederland noemen.

In 2022 zijn er in Nederland 5.469 exemplaren van de Skoda Enyaq iV en Enyaq Coupé iV op kenteken gezet. Daarmee gaat de SUV met de titel 'populairste elektrische auto van Nederland' aan de haal. In de lijst van alle in vorig jaar in Nederland gekentekende auto's staat de Enyaq iV op de negende plek. In 2021 werden nog 6.679 exemplaren in Nederland geregistreerd. Toen eindigde de elektrische SUV op plek vijf  in de totale verkoopranglijst.

PRIVATE LEASE Skoda Enyaq

Lezersreacties (88) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.