‘Skoda Citigo e iV kost minder dan 17.000 euro’

Voordelig elektrisch

Skoda Citigo iV

De elektrische Citigo e iV die Skoda onlangs introduceerde, krijgt volgens Tsjechische geruchten een vanafprijs van 420.000 Tsjechische kronen inclusief btw.

Dat is om precies te zijn € 16.361 en hoewel dat een boel geld lijkt voor een Citigo, is het erg weinig voor een EV. Zeker als die EV dankzij een accupakket van 36,8 kWh een theoretische actieradius heeft van 265 km. De prijs is nog niet officieel bevestigd, maar wordt door verschillende Tsjechische media genoemd.

Als Skoda erin slaagt om de Citigo ook in Nederland voor een prijs van minder dan 17 mille aan te bieden, is het met afstand de voordeligste elektrische personenauto. De elektrische Smart is er vanaf zo’n € 23.000 en is dan bovendien een tweezitter. Met name het prijsverschil met de ‘oude’ Volkswagen e-Up zou dan echter opmerkelijk groot zijn, want die auto was er vanaf € 25.095. Was, inderdaad, want inmiddels prijkt de tekst ‘binnenkort weer beschikbaar’ op de webpagina van de elektrische Up. Ook deze auto wordt binnenkort namelijk voorzien van het bijna verdubbelde accupakket uit de Skoda en dat moment wordt door Volkswagen ongetwijfeld aangegrepen om een nieuwe prijs te bedenken.

Skoda Citigo iV

Wij danken Eddy Hof voor de tip!

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (64) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum