Seat restaureert eerste auto van Spaanse koning

Seat Ibiza koning Felipe
Seat Ibiza koning FelipeSeat Ibiza koning FelipeSeat Ibiza koning FelipeSeat Ibiza koning FelipeSeat Ibiza koning FelipeSeat Ibiza koning Felipe
Een leuke verrassing voor koning Felipe van Spanje; tijdens een rondleiding bij Seat kwam de vorst ineens oog in oog te staan met zijn eerste eigen auto ooit. Zijn Ibiza uit 1986, gerestaureerd en wel.

Niet iedereen krijgt voor zijn achttiende verjaardag een auto van zijn ouders. Wanneer je de zoon van de koning bent, ligt dat iets meer voor de hand. Zo kreeg Felipe VI van Spanje op zijn achttiende verjaardag deze goudkleurige Seat Ibiza cadeau van zijn vader, die destijds koning was. Overigens was het niet zomaar een Ibiza. De auto beschikt over een 1,5-liter injectiemotor, die pas twee jaar later in serieproductie Ibiza's werd geleverd.

Het restauratieproces had veel voeten in de aarde, want de sleutel was al zestien jaar niet meer omgedraaid. Daardoor was het een aardige klus om de auto weer aan de praat te krijgen. Ook cosmetisch kon de auto wel wat liefde gebruiken. Er werden onder meer speciaal voor Felipe aangemeten stoelen in gezet, de bekleding werd vernieuwd, de auto werd opnieuw gespoten en de wielen werden onder handen genomen.

De auto, die de koning aangenaam verraste bij het wederzien, gaat niet mee met de vorst. De Ibiza wordt onderdeel van Seats collectie van historische auto's. Ondanks de leuke verrassing mag hij de auto dus niet mee naar huis nemen. Zonder vervoer zal de koning niet zitten, want we denken dat Felipe inmiddels geen Seat Ibiza meer rijdt.

PRIVATE LEASE Seat Ibiza

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.