Seat Ibiza Vaillante: fictie en werkelijkheid

Seat Ibiza Vaillante: fictie en werkelijkheid
Seat Ibiza Vaillante: fictie en werkelijkheidSeat Ibiza Vaillante: fictie en werkelijkheidSeat Ibiza Vaillante: fictie en werkelijkheidSeat Ibiza Vaillante: fictie en werkelijkheidSeat Ibiza Vaillante: fictie en werkelijkheidSeat Ibiza Vaillante: fictie en werkelijkheidSeat Ibiza Vaillante: fictie en werkelijkheid
Seat-ontwerper Luc Donckerwolke is groot fan van de Michel Vaillant stripverhalen. Als hobby ontwerpt hij zelfs auto's die een rol spelen in de verhalen. Op de Autosalon van Genève staat de Ibiza Vaillante van de hand van Donckerwolke. Die houdt het midden tussen fictie en werkelijkheid.
Seat-ontwerper Luc Donckerwolke is groot fan van de Michel Vaillant stripverhalen. Als hobby ontwerpt hij zelfs auto's die een rol spelen in de verhalen. Op de Autosalon van Genève staat de Ibiza Vaillante van de hand van Donckerwolke. Die houdt het midden tussen fictie en werkelijkheid. Luc Donckerwolke begon zijn carrière als auto-ontwerper met het maken van fantasie-modellen die dienstdoen de stripverhalen van Michel Vaillant. Later ontwierp de Belg échte auto's waaronder de Lamborghini's Murciélago en Gallardo. Tegenwoordig staat hij aan het hoofd van de ontwerpafdeling van Seat. Donckerwolke en zijn ontwerpteam maakten van de Ibiza een strip-uitvoering. Dat betekent dat vele details nog al stevig zijn aangedikt. Het is de bedoeling dat de auto lijkt alsof hij zo van een pagina uit een Vaillant-strip is komen rijden. Het ontwerpteam heeft een prototype van Seat Sport gebruikt als basis voor de Ibiza Vaillante. Seat benadrukt dat de Vaillante alleen een showauto is en zeker niet bedoeld voor serieproductie. De auto is voorzien van een 1,8-liter turbomotor waarmee hij 250 km/u moet halen de sprint van 0 naar 100 kan in zes seconden worden geklaard.

PRIVATE LEASE Seat Ibiza

Gerelateerde forumtopics