Schets nieuwe Seat Ibiza opgedoken

Seat Ibiza schets
Gisteren vierde Seat het dertigjarig bestaan van z'n B-segmenter, de Ibiza. Tijdens een presentatie toonde het Spaanse merk een ruwe schets van de compleet nieuwe generatie.

Seat vierde gisteren de dertigste verjaardag van de Ibiza. Tijdens een presentatie - waarin alle generaties werden getoond - toonde Seat een ruwe schets van de nieuwe Ibiza, die we niet voor 2016 in de showrooms hoeven te verwachten.

De afbeelding - overigens afkomstig van onze Britse collega's van AutoExpress - laat geen details zien, maar weerspiegelt welke kant Seat met z'n B-segmenter op gaat. Opnieuw lijkt de Ibiza een relatief sportief vormgegeven model te worden, en als we designbaas Alejandro Mesonero mogen geloven, gaat Seat 'een nieuwe designkant op' met de verpakking van de auto. Waar de vorige generaties wat ontwerp betreft doorbouwden op hun voorgangers, schijnt de nieuweling een 'revolutie' te worden.

Volgens de Britse media komt de nieuwe Ibiza op een verkorte versie van het MQB-platform te staan waar - uiteraard - ook de volgende generatie Audi A1 en Volkswagen Polo op komen te staan.

Volgens Seat komt de nieuwe Ibiza op de markt na de komst van Seats eerste SUV. Die verwachten we in 2016, de Ibiza zal dus datzelfde jaar of een jaar later z'n marktdebuut maken.

PRIVATE LEASE Seat Ibiza

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum