Schaalmodel McLaren Senna

Niet van echt te onderscheiden

McLaren Senna
Amalgam, een Britse maker van modelauto's, heeft een schaalmodel van de McLaren Senna gemaakt. De auto is nauwelijks van het echte exemplaar te onderscheiden.

De McLaren Senna is een schaalmodel in 1:8, wat betekent dat de auto zo'n 60 centimeter lang is. Volgens Amalgram zijn er 3.000 arbeidsuren in de ontwikkeling van het model gestoken, dat op basis van de originele fabrieksgegevens van McLaren is gemaakt.

De ingenieurs en ontwerpers van de sportwagenfabrikant zijn bij de eindinspectie van het schaalmodel betrokken geweest, om ervoor te zorgen dat het een ware afgeleide van de echte McLaren Senna is. De bouw van het schaalmodel neemt 300 uur in beslag. Mede hierom blijft de productie beperkt tot 499 exemplaren.

De McLaren Senna-modelauto kost minimaal € 7.675. Wil je een andere lak, wielen of remschijven in een andere kleur, dan stijgt de prijs naar € 9.031. Aanpassingen aan zowel het interieur als het exterieur drijven het prijskaartje op naar € 10.375. Ter vergelijking, dat is € 280 meer dan de op dit moment voordeligste auto van Nederland, de Peugeot 108.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.