McLaren Senna GTR debuteert rijdend op Goodwood

Rijtje super-McLarens naar de Members Meeting

McLaren Senna GTR

McLarens nieuwe ultieme hypercar, de Senna GTR, zal zijn publieksdebuut maken op 6 april, tijdens de ‘Members Meeting’ op Goodwood.

Dat betekent dat de GTR die zich als eerste in het publiek gaat begeven dat rijdend doet en dus niet op een draaischijf in een beursgebouw staat te glimmen. Tijdens de 77e editie van de Members Meeting op Goodwood verkent de auto het circuit als leider van een heuse hypercar-parade van McLaren. Behalve een reguliere Senna, een P1 en een P1 GTR rijdt er ook een heuse F1 mee. Op zichzelf al bijzonder, maar in dit geval gaat het ook nog eens om het exemplaar met chassisnummer XP5, ofwel de auto waarmee het wereldberoemde snelheidsrecord van de F1 werd neergezet.

De productie van de McLaren Senna GTR gaat van start als die van de straat-Senna ten einde is gekomen, wat voor september op de agenda staat. De GTR is niet straatlegaal en ook niet goedgekeurd voor deelname aan races. Dat klinkt behoorlijk zinloos, maar het geeft McLaren wel de kans om het ultieme circuitkanon te maken, zonder daarbij gebonden te zijn aan regels. Er moeten 75 GTR’s worden gebouwd.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.