Saab toont elektrische 9-3!

Saab 9-3 EV NEVS
Saab ging failliet en toen het Zweedse merk uit z'n as herrees zou het elektrische modellen gaan brengen. Daar hebben we nog weinig van kunnen vernemen, tot vandaag!

National Electric Vehicle Sweden zou bij z'n naam passende versies van de 9-3 gaan brengen. Die bleven uit: NEVS richtte zich puur op een versie met een verbrandingsmotor onder de kap. Inmiddels lijkt het herboren Saab weer nabij een faillissement te zijn, maar dat kan de heren niet van een onthulling van de 9-3 EV afhouden.

Erg veel informatie krijgen we niet, maar de geheel elektrische 9-3 die we hier op de foto's zien, zou 140 elektropaarden mobiliseren. Een actieradius van 200 kilometer moet haalbaar zijn. Sprinten vanuit stilstand naar de 100 km/h duurt 10 seconden en bij 120 km/h is het uit met de pret.

De lithium-ion accu's zijn in de vloer verborgen en de bagageruimte van de 9-3 blijft daarom intact. Wanneer en of de 9-3 EV op de markt verschijnt, is onbekend. Het is nu wachten op hoe NEVS zich uit z'n beroerde situatie gaat redden. Overigens lijkt NEVS de situatie wel zonnig in te zien: de tekst 'ren glädje' op de zijkant van de auto laat zich namelijk vertalen naar iets als 'pure vreugde'.

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.