Saab 9-4X debuteert in Los Angeles

Saab 9-4X Biopower Concept
Saab presenteert op de LA Auto Show de 9-4X. De nieuwe SUV is een zustermodel van de nieuwe Cadillac SRX, en is dus nog een echt GM-product. Het is de enige Saab die nog buiten Zweden wordt geproduceerd.
De LA Auto Show opent 17 en 18 november de deuren. Op de show ziet de Saab 9-4X het levenslicht, maar Fiat zorgt eveneens voor een Europees tintje. Het merk keert er na 27 jaar afwezigheid terug op de Amerikaanse markt. De 'Amerikaanse' 500 mag het publiek in Los Angeles voor zich zien te winnen. De Saab 9-4X wordt in Mexico geproduceerd en komt in 2011 ook onze kant op. Daarmee wordt de premiumvijver weer wat voller. De Saab 9-4X moet het immers opnemen tegen de Audi Q5, de BMW X3, de Land Rover Freelander, de Volvo XC60 en ook nog de Mercedes GLK.  De 9-4X is naast de Cadillac SRX ontwikkeld. Onder de motorkap verwachten we de 2.8 V6 turbo, die ook in de 9-5 te vinden is maar voor de Europese markt is de 2.0 turbo ook een belangrijke gegadigde. De Amerikaanse Cadillac SRX is er ook met direct ingespoten 3.0 V6 maar of die ook in de Saab komt is nog niet bekend.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.