Geen diesel voor Saab 9-4X

Saab 9-4X Biopower concept
In november is het eindelijk de beurt aan de Saab 9-4X. Die wordt dan voor het eerste in zijn productietrim getoond aan het publiek tijdens de autoshow van Los Angeles. Voor de Europese markt is er al meteen slecht nieuws, want een dieselmotor zit er niet in voor deze SUV.
De Saab 9-4X is voorlopig niet met een dieselmotor beschikbaar. De nieuwe SUV, die samen met zijn zustermodel Cadillac SRX wordt gebouwd in Mexico, wordt leverbaar met een 265 pk sterke 3,0-liter V6 en een 2,8-liter V6 turbo met een vermogen van 300 pk. "Of en wanneer er een dieselversie komt, is nog onduidelijk," aldus de woordvoerder van het merk. In januari van het volgende jaar beleeft de 9-4X zijn Europese première op de autoshow in Brussel. In april start vervolgens de productie van de auto en een maand later worden de eerste exemplaren in ons land verwacht. Al meteen in de maand daarna is het volgende nieuwe model van Saab aan de beurt. Dan wordt namelijk de 9-5 Sport Estate op de markt verwacht.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.