Eerste Saab 9-4X geproduceerd

Eerste Saab 9-4X
De productie van de Saab 9-4X is gestart. Het eerste exemplaar is van de band gerold in de fabriek in het Mexicaanse Ramos Arizpe.
De Saab 9-4X is de volgende stap in het vernieuwen van het modellen programma van het Zweedse merk. Het is overduidelijk een erfenis van General Motors. De SUV is rechtstreekse familie van de Cadillac SRX. Zij aan zij worden ze geproduceerd in de GM-fabriek in het Mexicaanse Ramos Arizpe. De eerste 9-4X werd geproduceerd onder toeziend oog van Saab-directeur Jan-Ake Jonsson, de modellendirecteur Sanders Svensson en product manager Mikael Jacobsson. Het eerste exemplaar met het chassisnummer 00001 is een Ice Pearl metallic exemplaar in Aero-uitvoering en een 2,8-liter V6 turbo. Voor een media-evenement reist hij door de VS, waarna de auto naar Zweden word verscheept en een plaats krijgt in het Saab Museum "Het is een geweldige dag," vertelt Jonsson tijdens het evenement. "De komst van de 9-4X is een nieuwe belangrijke stap bij het vervullen van het business plan." In mei start de verkoop van de nieuwe Saab in de VS. In augustus start de export naar Europa. Op de Autsalon van Genève heeft Saab al weer een nieuwe primeur: de 9-5 Estate.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.