Klaar voor de strijd: dit kost de Saab 9-4X

Saab 9-4X
Saab neemt een aantal heuse primeurs mee naar de AutoRAI en richt de blik - ondanks de productieproblemen - gewoon op de toekomst. Eerder onthulden de Zweden al de prijs van de 9-5 Estate, daar kunnen we nu de prijskaartjes van de nieuwe 9-4X naast hangen. Het crossover-avontuur begint bij 74.995 euro.

Voor dat geld levert Saab een 9-4X 3.0 V6 Vector af. Met deze ongeblazen zescilinder in z'n neus levert de 'Zweedse' crossover 265 paardenkrachten, dus het mag duidelijk zijn dat de 9-4X niet echt om kracht verlegen zit. In negen seconden zit je met deze motor op de honderd kilometer per uur. Wil je echter meer spierballen, dan kun je een treetje hoger terecht bij de geblazen 2.8-liter V6 die we ook kennen uit de 9-5. Dankzij z'n Turbo levert die topmotor namelijk 300 pk, wat meteen zeven tienden van de acceleratietijd afsnoept. Dat beetje extra vermogen heeft echter wel z'n prijs, want de 9-4X 2.8 Turbo Aero is er vanaf 89.920 euro. Bijna negentig mille dus...

Met de 9-4X heeft Saab feitelijk een opvolger voor de immense 9-7X, die op basis van de Chevrolet Trailblazer stond. Het mag dan ook geen verrassing heten dat het overgrote deel van de productie van deze auto in de Verenigde Staten een koper vindt. Saab produceert de crossover in Mexico, waar de auto samen met zijn zustermodel - dit keer de Cadillac SRX - van de band loopt. Na afloop van de AutoRAI gaan de orderboeken open, in september hoopt Saab dat de eerste exemplaren van de band rollen.

Lezersreacties (60) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.