Russische GAZ klaagt Volkswagen aan om contractbreuk

Rechtbrank bevriest de boel

Volkswagen Taos Rusland

De Russische autobouwer GAZ heeft Volkswagen aangeklaagd. GAZ beticht Volkswagen van contractbreuk. De Russische rechtbank heeft alle activa van Volkswagen in Rusland bevroren.

Volkswagen Group Rus - de Russische tak van de Volkswagen Group - en het Russische GAZ Group tekenden in 2011 een overeenkomst die de productie van modellen van Volkswagen en Skoda in Rusland mogelijk moest maken.  In 2012 verlieten de eerste auto's de GAZ-fabriek in Nizhny Novgorod en in 2017 werd de samenwerking verlengd tot en met 2025. De inval van Rusland in Oekraïne bewoog Volkswagen er toe om de productie in Nizhny Novgorod in maart 2022 te stoppen. In augustus beëindigde Volkswagen de overeenkomst met GAZ Group, met grote onvrede van het Russische bedrijf tot gevolg.

Reuters meldt dat GAZ Group Volkswagen heeft aangeklaagd voor contractbreuk. GAZ Group claimt omgerekend ruim €194 miljoen mis te lopen doordat Volkswagen de samenwerking heeft beëindigd. De rechtbank van Nizhny Novgorod heeft volgens Reuters alle activa van Volkswagen in Rusland bevroren. De Volkswagen Group bouwde tot vorig jaar de Skoda Karoq, Octavia, Kodiaq en de hier onbekende Volkswagen Taos in Rusland.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.