Rolls-Royce Wraith 'Drophead Coupé' gespot

Rolls-Royce Wraith 'Drophead Coupé' gespot
Rolls-Royce Wraith 'Drophead Coupé' gespotRolls-Royce Wraith 'Drophead Coupé' gespotRolls-Royce Wraith 'Drophead Coupé' gespotRolls-Royce Wraith 'Drophead Coupé' gespotRolls-Royce Wraith 'Drophead Coupé' gespot
Met de Wraith presenteerde Rolls-Royce vorig jaar een enorme coupé die z'n genen deelt met de Ghost. Blijkbaar willen de nobele Britten het niet bij dit model houden, want vandaag krijgen we een open versie in beeld!

Lang heeft de Phantom alleen de showroom van Rolls-Royce moeten opvullen, maar in 2010 kwam de Ghost de gelederen versterken. Vorig jaar werd deze 'baby-Rolls' bijgestaan door de Wraith, een enorm apparaat dat direct als snelste Rolls ooit de boeken in ging. De heren en dames in Goodwood hebben de smaak te pakken, want de Wraith lijkt nu ook omgetoverd te worden tot een open versie, die we - als we even spieken bij de Phantom - voor het gemak als Drophead Coupé zullen aanduiden.

Mocht Rolls-Royce kiezen voor de naam Drophead, dan is het nog even de vraag of hij ook de toevoeging 'Coupé' gaat krijgen. Bij grote broer Phantom komen we het wel degelijk tegen, maar dat betreft een bakbeest dat zich baseert op de Phantom Coupé, waar de 'Ghost Coupé' een eigen naam heeft gekregen.

Onder de kap van de dakloze Wraith zullen we ongetwijfeld weer de 632 pk sterke 6,6-liter twin-turbo V12 tegenkomen, die we al kennen van de Ghost en de Wraith. Die laatste weet daarmee in 4,6 seconden de 100 km/h te bereiken. De Drophead zal - dankzij z'n onvermijdelijke hogere gewicht - er iets langer de tijd voor nemen. Liefhebbers van een stalen klapdak moeten we teleurstellen. Het heeft er namelijk alle schijn naar dat Rolls-Royce de loodzware constructie links laat liggen en - net als voor de Phantom Drophead Coupé - kiest voor een traditioneel stoffen kap.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.