Rolls-Royce Project Cullinan duikt op als mule

Rolls-Royce Project Cullinan mule
Rolls-Royce heeft weinig zin in veel geheimzinnigheid rondom de nieuwe SUV, die onder de naam 'Project Cullinan' door het leven gaat. Het merk laat namelijk uit zichzelf zien hoe het prototype eruitziet.

Even voor de duidelijkheid: dit is een mule. Dat wil zeggen dat dit prototype weliswaar de lengte en breedte van de definitieve auto heeft, maar dat de definitieve SUV een geheel andere koets krijgt. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een Phantom-achtige met kolossale achtervleugel bij de dealers.

In een interview op de salon van Genève vertelde Fintan Knight, directeur sales & marketing van Rolls-Royce ons dat de project Cullinan eigenlijk géén SUV is: "In de afkorting SUV is het woord 'Sports' opgenomen, en bij ons nieuwe model streven we nadrukkelijk niet naar sportiviteit. In plaats daarvan moet deze auto extreem comfortabel worden. Zowel on- als offroad moet het een echte Rolls-Royce zijn."

Met de cross-over wil Rolls-Royce volgens Knight nadrukkelijk ook vrouwen verleiden tot het tekenen van een koopcontract. Momenteel zijn vrouwen namelijk ondervertegenwoordigd in de clientèle van het merk.

We moeten nog wel tot ongeveer 2018 wachten tot we de vierwielaangedreven Rolls-Royce in de definitieve vorm te zien krijgen.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.