Rolls-Royce met speciale uitvoeringen in Genève

Vermalen diamanten en Mondriaan

Rolls-Royce met speciale uitvoeringen in Genève
Rolls-Royce laat zich van zijn meest exclusieve kant zien in Genève. Het toppunt: een Ghost met vermalen diamanten in de lak.

Van Rolls Royce zijn we wel gewend dat er veel met de hand wordt gemaakt. De Bespoke Manufacturing-afdeling gaat daarin altijd nog een stap verder. Door hen worden de one-off auto's geprepareerd. Deze week parkeert Rolls Royce vijf bijzondere auto's van die afdeling op hun stand in Genève.

Allereerst de meest bijzondere: de Ghost Elegance. Hoewel het op de foto's niet echt tot zijn recht komt, is de lak nogal speciaal. Er werden namelijk 1.000 diamanten vermalen en in de lak verwerkt. Een schilder met een hele vaste hand voorzag de auto langs de flanken van een dunne, rode streep. Al met al gingen er volgens de Britten twee maanden aan werk in.

Dat Rolls-Royce niet alleen luxe, maar ook een zekere mate van sportiviteit kan brengen, laten ze zien met de Wraith Black Badge. De auto is op een aantal technische punten verbeterd. Zo nam het koppel toe met 70 Nm, waardoor de Wraith Black Badge nu maximaal maar liefst 870 Nm loslaat op zijn achterwielen. Daarnaast zijn de luchtvering, de achttrapsautomaat en de aandrijfassen aangepakt. De donkere accenten en zwarte lak geven de auto een extra duistere aanblik.

Tenslotte is er nog een Nederlands tintje aan het Rolls-Royce-nieuws voor Genève. Er staan namelijk drie witte Dawns, met ieder een andere kleur dak. De rode, oranje en blauwe daken zorgen voor een flink contrast met de 'Andalusian White' lakkleur. Mocht je deze combinatie vaker hebben gezien, dan hoopt Rolls-Royce dat je dan denkt aan het werk van schilder Mondriaan.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.