Rolls-Royce Dawn met Aero Cowling als optie

Van vier- naar tweezitter

Rolls-Royce Dawn Aero Cowling
Rolls-Royce presenteert de Aero Cowling-optie voor de Dawn, een opmerkelijke toevoeging waarmee de Dawn indien gewenst van een vier- een tweezitter wordt.

De in 2015 aan de wereld voorgestelde Dawn kennen we als almachtige vierzitter, maar de luxueuze cabriolet is straks ook als tweezitter te krijgen. Rolls-Royce voegt de Aero Cowling namelijk toe aan de optielijst van de convertible, in feite een tonneaucover die boven de achterste zitplaatsen wordt gemonteerd.

Het achterdek is volledig met leer bekleed en de vorm van de afdekking volgt de lijn van de hoofdsteunen van de voorste zitplaatsen. Het geheel is vervaardigd uit aluminium en koolstofvezel en legt in totaal nog geen twintig kilo in de schaal. Praktische bijkomstigheid: de Aero Cowling creëert een extra afgedekte bagageruimte.

Dan de prijs, die is net als die van de Dawn zelf niet mals. Rolls-Royce vraagt €26.369 voor de Air Cowling. Wel krijg je er een lederen beschermhoes bij om de hoofdsteunen van de achterbank in op te bergen als je de Aero Cowling monteert.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.