Renaults 4, 5 en Twingo krijgen elektrische aandrijflijn

Klaar voor de toekomst

Renault 4 Retrofit elektrisch
Renault 4 Retrofit elektrischRenault 4 Retrofit elektrischRenault 4 Retrofit elektrischRenault 5 RetrofitRenault 5 RetrofitRenault Twingo Retrofit

Steeds vaker worden klassieke auto's omgetoverd tot EV. Nu wordt dat ook bij de Renaults 4, 5 en de eerste Twingo mogelijk. Renault slaat de handen ineen met R-Fit, dat eerder ook al de Citroën 2CV elektrisch maakte.

Het Franse R-Fit legt zich toe op het elektrisch maken van klassieke (vooralsnog enkel Franse) auto's. Dat begon met de Citroën 2CV en nu heeft het bedrijf ook officiële goedkeuring van Renault. Dat was ongetwijfeld niet nodig om klassieke Renaults om te kunnen toveren tot EV, maar Renault zet de inspanningen van het bedrijf graag even in de spotlights op zijn stand op Retromobile. Daar parkeerde Renault een drietal iconische kleintjes met een elektrische aandrijflijn van R-Fit.

De elektrische Renault 4 wordt door Renault vooral even belicht, want die conversie is met ingang van deze maand namelijk al te bestellen. R-Fit voorziet de R4 van een elektromotor met een piekvermogen van zo'n 65 pk en de brandstoftank maakt plaats voor een 10,7 kWh lithium-ijzerfosfaataccu. Een actieradius van zo'n 73 km moet vervolgens mogelijk zijn. Dat is bepaald niet veel, maar bijvoorbeeld wel bruikbaar voor in stedelijk gebied als daar straks eventueel emissievrije zones in komen. Opladen kan gewoon via een regulier stopcontact en duurt zo'n 3,5 uur. Goedkoop is de ombouw overigens niet: €11.900 vragen de Fransen ervoor.

Renault Twingo Retrofit

R-Fit werkt ondertussen ook al aan elektrische aandrijflijnen voor de R5 en de eerste Twingo, vandaar dat die ook al op de stand stonden. De getoonde Twingo is direct even extra dik aangekleed en van het nieuwe Renault-logo voorzien. In september verwacht R-Fit de conversie voor de R5 klaar te hebben, de Twingo volgt later.

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.